Hoppa till huvudinnehåll

11 november 2022 – Utdelning av 2021 års Assar Lindbeck-medalj till Erik Lindqvist och Robert Östling

Assar Lindbeck-medaljen för 2021 tilldelades professorerna Erik Lindqvist och Robert Östling, verksamma vid Institutet för social forskning vid Stockholms universitet respektive Handelshögskolan i Stockholm. Priset har tillkommit för att hedra Assar Lindbecks mångskiftande och banbrytande nationalekonomiska forskningsinsatser och utdelas vartannat år till i Sverige verksam forskare under 45 år som gett ett signifikant bidrag till ekonomiskt tänkande och ekonomisk kunskap.

Prisföreläsningen gavs i samband med Nationella konferensen i nationalekonomi som höll till på Handelshögskolan i Stockholm där Lindqvist och Östling presenterar sin forskning om hur människor beter sig efter att de har vunnit på lotteri: hur påverkas deras arbetsutbud, deras upplevda lycka och deras hälsa? Vill du se prisföreläsningen i efterhand? Följ länken!

Medaljen ges ut vartannat år av Stiftelsen Assar Lindbeck-medaljen vars styrelse utgörs av Nationalekonomiska Föreningens styrelse. I samband med ceremoni fick vi även lyssna på musik av jazzpianisten Jacob Karlzon i Handelshögskolans vackra lokaler.

Bild
Robert & Erik

I år ägde konferensen och ceremoni rum på Handelshögskolan i Stockholm och Anna Dreber Almenberg (som av en händelse mottog samma pris för två år sedan) arrangerade konferensen. Stort tack till Handelshögskolan i Stockholm och alla deltagare vid både ceremonin och konferensen!