Personuppgiftspolicy

Detta är Nationalekonomiska föreningens personuppgiftspolicy som gäller för både medlemskap i Nationalekonomiska föreningen och prenumerationer på tidskriften Ekonomisk Debatt. 

Nationalekonomiska föreningen följer PUL - lagen om personuppgifter. Från och med 1 januari 2018 gäller lagen även lagring av epost-adresser, som måste gallras bort om inget samtycke ges. 

Uppgifter om namn, adress, och epost lagras i vår databas över medlemmar och prenumeranter. Uppgifterna används för register över aktuella medlemmar, för postutskick av tidskriften Ekonomisk Debatt, för digitalt utskick av nyhetsbrev och kallelser till möten, välkomstbrev och upprättande av användarkonto. Epost-adress används även för att hantera betalningar av medlemsavgift samt påminnelser via epost att det är dags att betala medlemsavgift. För prenumeranter används namn och adress för hantering av postutskick av tidskriften Ekonomisk Debatt samt epost-adress för att hantera betalningar. 

En länk för bekräftelse av medlemskap eller prenumeration leder till ett användarkonto. Där finns en samtyckesknapp till vår personuppgiftspolicy och hantering av dina lagrade uppgifter. Genom att klicka på den samtycker du till lagring av de användaruppgifter som finns angivna på kontot. 

Om inget samtycke ges, eller om medlemskap eller prenumeration inte förnyas, gallras lagrade uppgifter ur vårt datasystem. I sådana fall upphör medlemskap och prenumeration. 

Vi lagrar inga uppgifter om personnummer eller kontokort och bankuppgifter. Dessa sköts externt genom avtal med Payson som hanterar alla betalningar som kan ske med kortbetalning (Visa eller Mastercard), bankbetalning och faktura (Svea Ekonomi). För att betala medlemskap eller prenumeration kräver inget konto hos Payson. 


Sidan uppdaterades senast 21 november 2017